20 January 2010

~Why FB become so boring?~

Last year, aku excited sangat berFB. But recently, FB become sooooo boring. Dah takde idea untuk tulis shoutout yang vogue da vas. FB bukan la untuk tulis aktiviti harian, or apa korang nak buat. That's so boring! Argh. But, the worst, aku pernah buat entry macam tu. Sebab tu aku borng skarang ni.

Bah ramai member yang tak active FB. Mungkin dah ada perasaan macam aku. Ladang yang aku addicted sangat tahun lepas dah terbengkalai. Habis bunga2 aku, sayur2 aku.... Adik aku kata, "Tanam pokok tipu wat pe. P tanam pokok betoi le." Takpe, skarang aku dah tak usik pun ladang aku tu.

Sekarang, aku just bukak FB tengok comment kawan2. Ada yang best, aku comment balik. Kalau tak, aku baca aje. Kadang2 tak buka terus. Dulu...tiap ari nak tengok FB. Sekarang, tak tengok pun takpe.



K, lari topik sikit ye.... tinggalkan FB yang boring itu.

Siang tadi telan ubat migrain, overboard tido. Kan dah tak boleh tido ni. Esok nak pegi sekolah awal.

Esok orang PPD nak turun ke sekolah aku. Arggghhh! Apasal la orang2 PPD ni rajin2 sangat nak mai tengok sekolah aku yang cun tu? Haha. Silakan, jemput la datang wahai encik2 PPD. Kami mengalu2kan kedatangan anda. Haha. Poyos je.

Ala, ada orang observe ke tak, sama je. Cikgu, cikgu jugak. Kalau dah pilih keje ni, jalankan la amanah. Jangan time ada orang survey, giler2 prepare induction set bagai. Kalau takde orang observe, taram je mengajar tah hape2. Moga tahun ke-3 ini aku jadi cikgu yang lebih baik dari tahun lepas. Aminnn.

Doakan juga budak2 tahun ni yang masih nampak baik tak bertaring akan terus baik sampai bila2. Jangan lepas 2-3 bulan tumbuh taring, naik tanduk. Aminnn.

4 comments:

juanghidup said...

cikgu ya? usaha la. :P

iza_fiza said...

ya. semestinya. insyaallah ^_^

tarantula said...

FB? Hmmm mmg semua org akan melalui waktu boring camtu hingga lah wujud plak laman sosial yg lain..Bill Gates pun tutup akaun dia..hihi..Apa pun muga 2010 jdk cikgu cemerlang ye..

iza_fiza said...

haah. sama2 la kita jadi cikgu yg lebih baik