21 January 2010

~So u think u can dance?~

I hope so......

That I have a smooth move of dancing. Never mind if just my future husband can see it. Never mind if I just dance alone now. I love body moving (dance....). I like zapin (eventhough I didn't know any of its move).

I like traditional....song, dance. Coz it has some sort of touching value. The 'lenggok', 'lentik'. Owh!

Why tetiba teringat menari ni?

If zaman sekolah rendah selalu menari, sekarang tidak lagi. Dah lama tak meliuk-lentukkan badan ikut irama lagu kecuali gerakan sumbang bila dengar lagu2 best. Tapi lebih kepada gerakan rambang kaki dan head banging! Huh! Kalau la reti menari. Sapa nak jadi cikgu tari saya sila angkat tangan senyap2.

Menyanyi? Yang ni masih buat memandangkan set karaoke serba mak nika kat rumah, harta abah. Kat mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi? Sapa ajor nyanyi? Abah aku gak. Tapi low tone aku takla sesuai untuk lagu2 Ziana Zain, Siti Nurhaliza. Hanya layak untuk lagu irama Malaysia dan lagu tradisional memandangkan liuk-lentuk yang mampu dikawal. Haha. Aku tak layak untuk lagu bernada tinggi (sedar diri). Lama tak nyanyi ni. Gian ke? =_=

Layan ni ye. Sangat terpesona dengan tarian Heidi and Travis ni

video

No comments: