20 January 2010

~Rumah saya~

Tenangnya kalau boleh sampai ke sini
l
l
l
l
V

The Legend International Water Homes, PD.
PD dengan saya bukan la jauh sangat.
Tapi kekangan lain.
Orang honeymoon best la p sana!
Hahahaha.
Mula2 tengok kat blog Ceeramoon, terus kata...'Wwowww! Aku nak p sana!'
Ko tengok la. Ada private pool.
Kalau ko nak berbikini ke sexy 18sx ke, lantak kau le labu!
(Bila aku boleh dapat pool dalam rumah ni?)
Tapi masalah gak, I mana reti berenang.
Takkan tempat baek punya macam ni nak guna pelampung kanak2 ribena tu.
Apa kelassss!
Wah, makcik teruja betul tu.
Bukak je pintu terus nampak air.
Kan tenang tu.
Penat2 tension tengok buku budak, tengok la kolam, tengok pokok, terus tenang jiwa raga.
Kot rasa tension giler panas, terjun je dalam pool tu.
Kalau aku ni, rasanya, buat pool tahap budak skolah je la kot.
Saya cikgu yang tak reti berenang. (Berenang? Nak apung badan pun fail!)

Toilet kena cun (Sebab I suka mandi lama2!)

Berangan la ko Fiza!

Rumah kecil tiang seribu, rumah besar tiang 1.

Walau tinggi mana pun angan2, sila berpijak di dunia nyata.

Aku bukan bisnesswoman, dan aku memang fail kalau bab berbisnes.

Aku tak macam Dayah kaki bisnes.

Aku bukan mimpikan rumah bungalow yang hebat.

Aku cuma impikan rumah atas tanah, bukan atas angin.

Aku tak berkira tentang keluasan, asalkan family aku selesa, OK la tu.

Ada rezeki boleh la tambah bagi bertambah cun.

Rumah besar2 kalau sunyi, suram je, nak wat pe.

Rumah sederhana besar lagi senang nak jaga dari rumah besar2 tu.

Lain la kalau ada maid.

(Setakat ni aku tak berminat ada maid!)

2 comments:

HAZWAN17 said...

swiming pool dlm rumah
menarik2..boleh berenang2 sambil tgk tv

iza_fiza said...

haha. btoi! btoi!