02 January 2010

Sape-sape, tolong la ajar saya macamana guna Nuff. Add. tu. Sumpah saya tak tahu guna

4 comments:

HAZWAN17 said...

tu da ade banner nuffnang kat sbelah tu...
dah tau la makna nya :)

Ariff Shah said...

guna nuff ad? Xperlu guna apa2. Cuma letak lepas tu tunggu je la orang yang minat klik. Pada awalnya kita akan dapat CPC ad(cost per klik). Kalau orang klik je dapat duit.

Kalau ramai masuk blog kita nanti dapat buffered ads. Buffered ads ni bergantung kepada pengunjung blog. Makin ramai, makin banyak dapat.

Kujie said...

nuffnang tak perlu digunakan

letak kat blog, tugas tuan blog dapatkan trafik untuk mencapai uniwue visitor yg banyak supaya dapat buffered earning.

Jangan bentuk group2 semata2 untuk klik nuffnang, itu "click fraud". Menyalahi "terms and conditiosn"


you CAN'T ask people to CLICK ON YOUR ADS dan kemungkinan akan di BANNED atau DIGANTUNG BAYARAN.


Pengiklan iklankan brg jualan kat advertising company..1 klikdibayar 25 sen..apa akan jadi kalu seribu orang klik tanpa membeli produk , tapi yg klik tu lebih kepada nk dapatkan earning dari advertising company macam nuffnang atau google adsense?

Nasihat Kak Jie, belajar cara2 menarik trafik ke blog secara betul. Dekat forum di Geng Blogger pun ada tutorial

iza_fiza said...

oh, tq kwn2. saya letak je nuff tu tp xfaham sangat pun apa fungsinya. tau benda tu iklan, tp xphm2 mcamana kita boleh dpt income. hehehe. skarang baru faham.
thanks all!
^_^