28 September 2009

Raya Ke-6 Servis Keta

Merujuk kepada tajuk di atas, perkara di atas dirujuki.
Sesi memanjakan diri keta di Perodua Autocity. Enjin dibelai2, diusap2 manja oleh lelaki2 tidak dikenali. Kena ushar atas bawah....uishhh. Cian keta aku kena rogol! Bleh ke? Apa2 pun, hasilnya kini, sedap aku speed. Hahahaha. Insaflah wahai insan.

::mana ilang tah gambar aku amik time keta aku kena rogol servis? serius aku ada amik. tak tipu!::

Aku wat appoinment cakap nak datang kul 9.00 pagi. Tapi janji melayu ni, kul 9.20 pagi baru sampai. Aku dah siap awal. Tapi tak leh kuar sebab kisah garaj keta aku yang sangat 'strategik' giler kedudukannya sampai aku takkan boleh kuar kalau ada keta lain park baek punya kat lorong rumah aku. Yew, aku tak leh kuar. Sepupu aku datang tido rumah aku. Husband dia parking baek je depan rumah aku, maka, dengan itu, aku tak leh kuar (tetap nak cover salah ye. tak baek punyer).

Pas raya memang la ramai orang nak servis keta. Bayangkan aku sampai 9 lebih, diorang start servis keta aku kul 11.30! Uissshhhh. Bayangkan berapa kali aku menguap? Berapa kali aku lentok? Kalau bagi tilam bantal, nyenyak le aku tido!

Ida kol, Kak Fiza g rumah dia and cadang nak follow aku balik rumah, beraya, before dia trus balik KL. Keta aku pun tak kena sentuh lagi, lambat le aku cakap kalau dia nak tunggu aku. Agak lepas 1 hour, depa pun dah boring nak tunggu aku (nak elak jem lagi), so, diorang gerak dulu. Tak kesampaian hajat cik kak tu nak beraya di rumah aku yang indah permai tu.

Servis keta aku kejap je sebab aku wat standard service. Terbang RM156.40! Patut mileage 30,000km baru servis. Tapi disebabkan aku ni bukan kaki jalan, tak cukup 30,000km (spesifiknya 25,698km) dah kena servis la. Ada 2 choice la (choice ke?), 30,000km mileage atau 6 bulan pas last servis, mana yang terdahulu. Aku kategori ke-2 tu la. 6 months after last service (lebih 6 bulan pada hal!). Tunggu giliran sampai 2 jam, servis 1/2 jam je! Huh!

Aku p rumah Ida. Lapar! Siap pesan wat makanan lagi! Sungguh tak malu (malu lapar plak nanti). Ida memang wat makan2 pun ari ni. Dia buat bihun sup. Aku tambah 2 kali (terserlah kelaparan aku!). Aku memang tak suka, eh, tak biasa makan pagi2. Kul 10-11 baru nak cari sarapan. So, sebelum g servis tak makan, pas siap servis, dihidangkan makanan yang...nyum...nyum...memang wajib bertambah kan...kan...

Panas giler kat rumah Ida. Rumah tepi pantai (bukan pantai yang cantik ada pasir gebu tu ye, pantai bakau) memang panas. Ye, sini cikgu nak ajar skit ye:

Day:
Sea breeze- warm air from the sea moves to the land. The warm air replaced by the cool air from the land. Its continued in circular motion. Warm air has less density than cool air, that why warm air moves upward and cool air moves downward
Sebab tu siang kat tepi pantai panas.

Night:
Land breeze-vice verca from above la (malas nak tulis ni)
Sebab tu malam kat tepi pantai sejuk.

Nak melarikan diri dari kepanasan, kami pegi Jusco Seberang Perai kat Bandar Perda. Sambil menyelam kena minum air skit2. Trus cari adiah kawen kat 2 orang member sekolah yang posting sama dengan kami, Sue dan Gee ( dah kawen kawan2 aku kan...). Share je!

::tunggu hadiah dibalut::

::suka pink ni. tak beli pun. cuci mata je::

3 comments:

imHepPie said...

alamak??keta kene rogol??

musti dia da raba baek punya kan??

chipsmore said...

asal x rembat je baju pink 2?? hehe ;)

fiza_sensei said...

tebal baju tu.minat kaler je.
sevis kire keta tu kena rogol la. bukak merata. tukar minyak....hahaha.lucah plak rasa!stop!