10 April 2014

~ Minggu 33 ~

Baby makin besar, perut mama makin bulat. Hehehehe.

Tidur malam yang tidak selesa. Isnin lepas aku muntah2 kat sekolah. 4x kot! Sampai lembik. Minta kebenaran balik awal. Risau juga. Baby agak pasif. Letih jugak agaknya. Balik rumah sambung muntah2. Total 7x!

Husband ambil half day. Petang g klinik As-Salam, scan baby sekali. Baby sihat, alhamdulillah. Lega mama. Mama dehydrated. Doktor nak cucuk masukkan air. Oh, tidak! Mama penakut bab cucuk2 ni. Sanggup minum air garam daripada cucuk. Doktorpesan,kalau ada muntah lagi sampai malam, mesti pergi hospital. wajib kena cucuk. Arghhh!

Baby pemalu la. Taknak tunjuk muka plak. Kejap terlindung dengan tali pusat, kejap tutup muka, last2 tunjuk telinga je. Sampai hati. Huhu.

Selasa pun masih tak larat g kerja. Kena g klinik lagi. Kali ni g Klinik Ar-Ridwan yang selalu aku g untuk check-up. Kali ni pun kena scan lagi. Baby sihat walaupun tak aktif sangat. Mama tak sihat, baby pun ikut sama. Memang baby suka Dr. Tun la. Selalu senyum kalau Dr. Tun pegang perut mama. Kali ni pun sama. Siap senyum2. Rindu mama nak tengok senyum tu tau. Hidung mama! Hahahaha.

2 comments:

Lyaa Suriany said...

lya selalu jd mcm ni bila lmbt mkn.
kalau mkn teratur oke lagi. tp mmg hazab kalau muntah...

Fiza Kushina Noor said...

haah. penat sungguh kalau pas muntah. ada senior kata kalau mama kerap muntah baby sihat, baby kuat. harap2 betul kan :)