03 August 2010

Aku suka gambar potret. Mana lagi bagus?



Nikon 35mm f/1.8G AF-S DX Lens for Nikon Digital SLR Cameras
or






Kalau dibandingkan harga, lens 50mm lebih murah (murah skit je la pun) berbanding 35mm.
Dulu mula2 rasa nak beli lens, aku nak beli 35mm sebab view angle lebih luas. Tapi bila baca balik di forum etc, rasanya 50mm tu dah cukup. Murah skit doh! Hehehe.


* Akhirnya CS4 yang aku install boleh digunakan. Sebelum ni sakit hati aku, boleh buka, tapi bila nak edit gambar yang aku pilih tu, page tu terus hilang. Bengang!

2 comments:

pilotHans said...

hi, im no expert in dslr...but have u check those 3rd party ones like the Sigma? saw some at pc fair yest..quite reasonable prices..just a suggestion ^_^

eizy_noor_izza said...

really. xtry tngk sigma lg pun. klu ok, y not kan ;)