25 March 2010

~'Beruk' bertukar jadi 'Broad' ^---^ ~

Aku suka giler ni. Tengok berapa hari aku tak tulis kat sini. Aku takleh bukak Maxis Broadband aku. Dari semalam bergayut dengan 'orang' Maxis kat 1800 82 2000. Penat la aku dok hurai apa jadi kat broadband aku ni. Tak gak boleh settle. Depa pun pening siap suh aku p Maxis Center lagi. Ikut sakit hati, nak je campak buang. Tapi, memandangkan aku baru je semalam bayar bil broadband ni, aku tahan la jugak.

Apa jadi kat broadband aku?

K, bila aku bukak mobile connect, masuk password, trus laptop ni tak leh detect modem ni. Kuar 'wireless does not exist or unable'. Dok ulang2 pun kuar benda yang sama ni gak. Mula2 aku ingat kot2 la aku ni lupa bayar bil bulan lepas. Rasanya aku bayar dah la. So, semalam aku p la bayar bil bulan ni. Balik try connect lagi. Sama gak!!!! Tensyen la.

Semalam aku kol Maxis Broadband, try wat apa depa cakap. Tak boleh. Ni, tadi aku try kol lagi. Dari uninstall, install balik, tukar kabel~~ tak bleh gak. Pastu mamat india tu suh aku masuk internet explorer, masuk no 192.168.0.1, enter. Try~ tak boleh. Bengang lagi. Pastu Ida try kat laptop dia.

TIBA2~~~~

Boleh!!!!!! Aku suka! Lompat2 setempat, senyum sampai lenguh, sampai nak kuar air mata. Aku suka sangat.

Skarang bleh la post entry baru! Suka!

2 comments:

si para para said...

hehe tumpang lompat sekali...

iza_fiza said...

jom ah. hehee