05 August 2009

1st time gi klinik!

Bukan makna aku ni tak penah sakit. Itu sangatlah tipu. Tapi aku 1st time gi klinik as guru bertugas lepas tahun ke-3 mengajar. Hahahaha. Mana la aku penah bawak budak g klinik ni.
Minggu ni giliran aku bertugas for the 2nd time for this year. Ingat ari ni aku kelas pas rehat, boleh la nak settle PATS 1-2 kelas. Dalam kul 2.00pm, student yang bertugas di bilik rawatan cari aku. Leong Yee Ling (dah Ting.3 skarang. Aku ajar dia masa Ting. 1 dulu) nama budak tu.
Ada sorang budak petang tah terseliuh ke hape ke sampai kepala tak boleh pusing. Dah macam ayam kene sembelih je aku tengok. Budak tu nama dia Imran. Kecik je budaknyer, kelas 1 Fitrah (kelas Kak Ezrin). Masa aku masuk tu memang si Imran ni muke sayu sedih la. Siap tisu segala. Sebelum ni tak plak nangis. Bila dapat soalan je trus nangis. Haiiii!
Aku gi office nak amik borang pengesahan si Imran ni memang student skolah aku. (Ni pun aku tau pas tanya Kak Farah. Betapa tak taunyer aku!) Cakap dengan Kak Mas (PK Petang)and Kak Siti nak kuar bawak budak gi klinik.
Terus g kaunter pendaftaran nak daftar nama. Si Imran ni plak tak penah datang klinik ni (orang kaya ke tak penah g klinik kerajaan ni?). Nurse2 aku tengok dah pakai mask.(Aku je x beli2 lagi ni. Risau aku ni. Dahla mai klinik plak.) Aku tak prasan la nurse kat kaunter pendaftaran tu suh aku bawak budak ni gi emergency room dulu. (a bit of deaf. Hahahaha). So, tunggu je la situ. Nasib baek nurse lagi sorang prasan. So, dia wat pendaftaran and bagi express number. Cepat la skit. Kalau ikut no. aku amik tadi jenuh la. 2336. Skarang bari 2228! Bapak lama lagi.
Pas daftar, kami g emergency room. MA tu tak tau sebab apa jadi gitu kepala budak ni. Dia just bagi penyokong kat leher Imran.
Tunggu turn jumpa doktor.
Doktor cakap tak de apa2 serius pun. Otot je. Tanya sebab apa jadi gitu sampai balik le tak dapat jawapan. Doktor pun tersenyum2 dia ni Ting. 1...memang badan dia kecik la. Dapat MC 2 hari. Sedap la ko Imran!
Masa tunggu turn amik ubat, nenek dia datang. Tadi aku tepon nenek dia tak de transport nak datang, atuk dia kuar. Kalau nenek dia tak datang, aku kena antar balik la tadi.
Nenek dia says thanks. Aku pun trus blah balik sekolah (kul 3.10 dah. Aku punya kelas kul 3.55. Sempat la rehat jap)
::Time solat Asar aku jumpa Kak Rosnita. Dia tanya apasal Imran ngan nenek dia amik beg pastu balik? Aku citer la. Dia kata muka si Imran tu ceria je....Huh! Mana tak ceria akak, dia dapat MC 2 hari! Masa tu Kak Ros kata kepala dia dah ok skit. Dah boleh gelak2. Hampeh nyer budak!::

2 comments:

[ LADYKiKi] said...

alolo... jgn malash kang sakittt teruk sapa susah.. hmmm... mencegah lagi baik dari mengubati.. laalla~

slm singgah muahhhc

fiza_sensei said...

hohoho