09 December 2009

~Kawan saya sudah bernikah, anda bila pula?~


Hari ni salah seorang bestpren kampung aku nikah. Dua2 pun kawan aku, pengantin lelaki-Mazrul dan perempuan-Ina. Aku ikut depa p akad nikah. 1st time aku tengok orang akad nikah. Tok kadi tanya soalan2 basic : rukun Islam, rukun iman, rukun nikah, baca jawi. Ooooo. Baru gue tau! Time sepupu2 aku kawen, aku tak penah ikut semua ceremony ni. Buat kat rumah Ustaz Razak (tok kadi sakit kaki. huhuhu).

Siap, balik rumah Ina. Ada jamuan sikit. Makan tengah hari. Aku ni selaku tukang teman dan camera woman la. Pengantin pakai putih (putih tu kan suci). Senyum sampai telinga Mazrul tu ari ni (tapi still nak dvd Naruto yang aku tak tengok lagi tu. tak aci!).


Aku letak 1 gambar je (nanti gambar aku, aku letak sampai muntah korang nak tengok o_O)

Mazrul tak suka tengok Ina bersolek. Kaw2 kena bancuh! Udah la korang. Ari bahagia, bagi le can kat Ina nak melaram. Huhu! (Aku suka bersolek walau tak pandai sangat pun ;P)

Petang, aku wat aktiviti bebas la. jalan2 buang karan eh masa! Sungguh tak berfaedah. Tapi aku dapat snap gambo. Tu yang chek suka tu!



2 comments:

Sharinginfoz said...

ramai org kahwin sekarang ni kan....

iza_fiza said...

haah, cuti skolah kan