16 July 2009

Ini bukan entry Tahun Baru Cina!

Kalau dah pakai uniform,
sama warna,
sama jenis,
apa lagi???
Kalau bukan kumpulan nasyid,
atau mentara kenduri,
mesti AJK apa-ke-bende-tah
yang jugak kena buat kerja.
We are not the red kebaya group
(Of coz la....we're not wearing kebaya after all. We're in baju kurung!)
We are the members of 'AJK Sijil dan Cenderamata for APC 2008
a.k.a Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2008.
This award belong to the great teachers and staffs in education sector in year 2008.
Not me!
I'm not enough great to be in that list.
(Hope so^_^)
From what I know, they will receive RM1k
(pretty much ha!)
A good teacher will do their best just not because of the reward (money)
but the satisfaction that we got when someone show their appreciation is the real reward.
Of coz money is important la (I never say no to that fact)
Without money, how do I live???
But,
if you got your money every month
but you cannot enjoy what you are doing right now (I mean your job)
so, it still zero.
Do the same things almost everyday.
See the same faces everyday.
Boring aaa!
Conclusion:
When you enjoy doing your job,
you can get more than you can imagine.
APC gives you money and certificate,
but u get satisfaction as a real reward regarding to your passion.
BACK TO THE PIC:
Itu gambar geng aku yang bertungkus-lumus menyiapkan sijil2 dan semua cenderamata untuk penerima bertuah hari itu.
PPD silap calculation la.
Tempah 700 tapi we are more than that.
May be depa lupa kira Pengetua dan Guru Besar.
So, kami sebagai AJK yang baik hati, dedikasi dan berwibawa ini tak dapat pun cenderamata yang kami buat tu.
Tak de la kenangan hari tu selain gambar2 sahaja.
Apa la nasib!
Sakit badan tak ilang lagi
(tu boleh kira as cenderamata x?)
Kami yang gagah perkasa ni la yang angkut semua cenderamata dari bilik yang disediakan sampai ke dewan.
(Math aku memang lembap. 100m ade tak? Ke lebih tah jarak dewan dengan bilik tu)
Bayangkan kami angkut 700 beg cenderamata dan 614 sijil yang berat.
(sijil saje x berat la, tapi bila +cover sijil tu.....uishhh...berat!)
Berat mata memandang,
berat lagi bahu kami yang memikul barang2 tu!
Apa2 pun, majlis berlangsung dengan lancar
even ada somewhere yang sangkut skit.
Thanks to all my mighty group members!
You are great!
^_^
6 of us are the AJK.
Stand in the middle is our Pengetua a.k.a big boss
(sebab tu warna kureng sama!hahaha)

2 comments:

fajridil adha said...

ingatkan puteri umno td.hehe ^_* [my blog]

fiza_sensei said...

puteri umno pink la pakcik